Kwartet met oorkondes voor audicien uit Zuidhorn

Audicien Wilgis Schoffelmeijer, eigenaar van Hoorcentrum Westerkwartier in Zuidhorn sloot het jaar 2019 succesvol af met haar vierde oorkonde in het kader van de wedstrijd ‘Audicien van het Jaar’. In 2016 en 2018 won zij de hoofdprijs, namelijk de felbegeerde landelijke titel “Audicien van het Jaar”. In 2015 en 2019 ontving zij een juryprijs in dezelfde wedstrijd. Hiermee is Wilgis de enige audicien in Nederland met vier van deze prijzen.

De wedstrijd Audiologist of the Year wordt jaarlijks georganiseerd door Rayovac, een toonaangevende fabrikant van hoortoestelbatterijen, in samenwerking met Audio Infos, een toonaangevende internationale publicatie voor de audiologie-industrie, de European Hearing Instrument Manufacturers Association (EHIMA) en de European Federation of Hard of Hearing People (EFHOH).

Wilgis vertelt: “Het voelt goed om deze erkenning te krijgen voor je werk, maar het mooiste is de reactie van een tevreden klant wiens leven ik in positieve zin heb kunnen veranderen. Probeer je eens voor te stellen dat je tijdens een familiediner je familie hoort praten en lachen, maar geen idee hebt waar het over gaat. Je lacht en knikt wat mee, zegt op goed geluk ja of nee. Wat voel je je dan buitengesloten. Vaak gaat er een wereld voor mensen open als je hen uit dat isolement haalt. Onze slogan is niet voor niets ‘U hoort bij ons!’”.

Relatie tussen gehoorverlies en dementie
Zij vervolgt: “Uit wetenschappelijk onderzoek van geriater dr. Kees Kalisvaart is gebleken dat gehoorverlies de mentale achteruitgang versnelt en er is een verband gelegd tussen gehoorverlies en dementie. Reden genoeg om vanaf je 50e niet alleen je ogen, maar ook je gehoor regelmatig te laten checken. Kalisvaart stelt dat de kans op dementie met 33% vermindert als je tijdig de stap zet naar een zo optimaal mogelijke hooroplossing. Dat lijkt me toch de moeite waard.”

Geluidsverrijking kan tinnitus verminderen
Tot slot vertelt Wilgis: “Geluidsverrijking met hoortoestellen kan ook verlichting geven bij mensen met tinnitusklachten. Wij hebben hier veel mee te maken in onze praktijk.
Ook een klein gehoorverlies kan mentaal al heel vermoeiend zijn, vooral in lastige luistersituaties. Je kunt dan baat hebben bij extra versterking, juist omdat de modernste hoortoestellen tegenwoordig zo’n goede lawaaionderdrukking en richtinggevoeligheid hebben.
In ons zogeheten “Luisterrijk”, de recent ingerichte geluidsbelevingsruimte, laten wij mensen vrijblijvend ervaren wat een goede hooroplossing voor hen kan betekenen.

Noot voor de redactie:
Meer info :

https://www.hoorzaken.nl/nieuws/gehoorverlies-en-dementie-slechthorendheid/

Wilgis Schoffelmeijer,
Hoorcentrum Westerkwartier, Brilweg 3, 9801 GC Zuidhorn , 0594-500959
www.hoorcentrumwesterkwartier.nl