Prijzen en vergoedingen

De prijzen van hoortoestellen varieren van rond de 500 euro voor een basis toestel tot ca. 2500 euro per stuk voor een zogeheten high end hoortoestel. Wat u daadwerkelijk onder de streep betaalt hangt af van veel factoren. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en kosten.

Particuliere aanschaf

Als u zelf wilt uw optimale hooroplossing wilt kiezen, dan adviseren wij u een particuliere aanschaf. U kunt dan samen met de audicien een vrije keuze maken uit het volledige assortiment en direct genieten van de meest actuele hooroplossingen. U hoeft dus niet vijf jaar te wachten met vervanging. U kunt mogelijk een deel van de kosten terug krijgen van de belastingdienst. Dit fiscale voordeel kan oplopen tot duizenden euro’s! 

Voor slechts 45 euro kunt u een persoonlijke berekening laten maken van het te verwachten fiscale voordeel, opgesteld door een betrouwbare accountant. Indien u ook uw aangifte door deze accountant laat doen, vervallen deze kosten.

Verder bieden wij u de mogelijkheid om tegen geringe meerkosten in maximaal tien termijnen te betalen via FAMED.

Tot slot kunt u ook kiezen voor een maandelijkse betaling via financier AFIC. De maandtermijn is afhankelijk van het aankoopbedrag en de looptijd (12 tot max. 60 maanden). Dit is mogelijk tot een leeftijd van 74 jaar op einddatum. Vraag naar de voorwaarden. Toetsing en acceptatie door AFIC te Leeuwarden.

Vergoeding zorgverzekering

U hebt recht op een vergoeding op hoortoestellen, indien u zich houdt aan de regels en voorwaarden van het Hoorprotocol. U hebt dan niet de vrije keuze uit ons assortiment en moet een eigen bijdrage betalen die ten laste gaat van uw verplichte eigen risico.

Welke vergoeding u krijgt hangt af van uw zorgverzekeraar en uw type polis: budget, natura of restitutie. De bedragen wijzigen elk jaar. Wij informeren u graag over de mogelijkheden, kosten en voorwaarden en vragen een machtiging aan bij uw zorgverzekeraar zodat u zwart op wit ziet welke vergoeding u krijgt. Als u van plan bent hoortoestellen aan te schaffen dan is het zeker lonend om een gunstige zorgpolis te kiezen. Vanaf medio november geven wij desgewenst tips, zodat u per 1 januari kunt overstappen. 

Welke keuze u ook maakt, wij leveren uitsluitend actuele hoortoestellen van ’s werelds A-merken en nemen de tijd voor optimale hoorzorg. U kunt rekenen op goede zorg en aandacht, ook in de jaren van nazorg.

 

Meer informatie nodig?

Vraag een vrijblijvend gesprek aan