Brilweg 3
9801 GC Zuidhorn
T. 0594-500959
F. 0594-500979
info@hoorcentrumwesterkwartier.nl
U hoort bij ons

Keuze hoortoestellen

We onderscheiden drie soorten hoortoestellen, die elk diverse varianten kennen:

Welk type hoortoestel het best bij u past hangt af van veel factoren, zoals uw gehoorverlies, vorm van de gehoorgang, luisterbehoeften, uw smaak qua design, financiële mogelijkheden, vorige ervaringen met hoortoestellen en medische factoren zoals gevoeligheid voor oorontstekingen of bepaalde materialen.

IN het oor

IHO's zijn hoortoestellen die in de gehoorgang of oorschelp worden geplaatst. U kunt ze op een discrete en onopvallende manier dragen.
De allerkleinste uitvoering is de IIC, Invisible in Canal, ook wel SoundLens genoemd. Deze piepkleine toestellen worden diep in de gehoorgang ingebracht, tot vlak voor het trommelvlies. Alleen het trekkoordje waarmee u het toestel in- en uitdoet is net zichtbaar, voor wie goed kijkt.
De modernste IHO's kunnen tot wel 100 dB in de hoge tonen versterken. IHO's zijn niet geschikt voor mensen met een te smalle gehoorgang en mensen die veel oorsmeer produceren en/of snel last van oorontsteking hebben. 

ACHTER het oor

De klassieke AHO, achter het oor, is geschikt voor alle soorten gehoorverliezen. De bekendste uitvoering heeft een toonbochtje en maatwerk oorstukje of een zogeheten thin tube, een dun  slangetje met een zachte siliconen eartip. Dit laatste heet een open aanpassing.
Ook de LIHO, luidspreker In Het Oor, wordt achter het oor gedragen en is meestal discreter qua vormgeving. De techniek is gesplitst in twee delen: het hoortoestel dat achter het oor zit en een klein luidsprekertje dat in de gehoorgang wordt gedragen. Het luidsprekertje heeft een siliconen eartip of een maatwerk oorschaaltje waar het luidsprekertje in vastgeklikt wordt. Het toestel en de luidspreker zijn via een dun snoertje met elkaar verbonden.
Sommige LIHO's hebben ook een luisterspoel (ringleiding, ofwel T-stand) of kunnen worden uitgebreid met een externe luisterspoel om de hals. Een LIHO is geschikt voor lichte en matige gehoorverliezen en zelfs voor zware gehoorverliezen als er een power luidspreker met maatwerk oorstukje wordt gebruikt.

AAN het oor

EORA Hoorsieraden zijn handgesmede zilveren, vergulde of gouden oorclips met daarin een hoortoestel dat via een dun snoertje de gehoorgang in gaat. U ziet er nagenoeg niets van. Geschikt voor lichte tot middelzware gehoorverliezen. Er zijn ook bijpassende halssieraden verkrijgbaar. Hoorsieraden zijn uitsluitend in de private markt verkrijgbaar. Geen vergoeding, wel fiscaal aftrekbaar.


Lees meer over de voor- en nadelen van deze hoorsystemen op www.hoorwijzer.nl

Wist u dat?

Tinnitus is de medische term voor oorsuizen. U hoort geluiden die er niet echt zijn: suizen, fluiten, zoemen. Af en toe of constant. Als er medisch gezien niets aan te doen is, kan een KNO-arts kan een hoortoestel of tinnitusmaskeerder voorschrijven. Het toestel produceert een ruis rondom uw eigen fluit, waardoor deze minder opvalt.

Widex Premium Dealer

Cochlear Certificaat

Laat u door ons bellen
U hoort bij ons

10 redenen waarom:

  • Wij nemen voldoende tijd en aandacht voor uw verhaal, de intake en volledige hoortest;
  • Wij werken in een unieke geluiddichte kamer van 20 m2, rolstoeltoegankelijk;
  • Bij ons is dagelijks een gediplomeerde StAr / triage audicien aanwezig;
  • Wij geven onafhankelijke en niet merkgebonden adviezen;
  • Wij leveren topmerken hoortoestellen, van basis- tot topsegment;
  • Wij werken naar een optimaal resultaat met Real Ear Measurement, video otoscoop, tympanometer en Surround Router;
  • Wij bieden financieringsgemak (o.a. maandabonnement, gespreide betaling, declaraties);
  • Wij overleggen waar nodig met huisartsen, KNO-artsen en Audiologisch Centrum;
  • Wij komen op medische indicatie in overleg bij u thuis;
  • Wij hebben volop gratis parkeerruimte voor de deur en natuurlijk lekkere verse koffie.