Brilweg 3
9801 GC Zuidhorn
T. 0594-500959
F. 0594-500979
info@hoorcentrumwesterkwartier.nl
U hoort bij ons

Intake en hoortest

intakeU (of uw familie!) merkt dat u slechter hoort en u wilt iets doen aan uw gehoorprobleem.
Voordat we starten met een hoortest moeten wij heel wat van u weten.

Naast uw persoonlijke gegevens, willen wij een beeld krijgen van uw medische voorgeschiedenis op het gebied van uw oren en gehoor, eventuele ziektes of medicijngebruik, uw gehoorklachten, leef- en werksituatie en andere relevante zaken.
Tevens moet u de zogeheten Amsterdamse Vragenlijst  invullen, als u in aanmerking wilt komen voor vergoeding van hoortoestellen.

Ook controleren wij of u een normaal gebouwde, schone gehoorgang hebt en of uw trommelvlies en oorschelp er normaal uitzien. Met een zogeheten tympanometer kunnen we meten of uw trommelvlies normaal reageert op een kleine luchtdruk. 
Bij afwijkingen of te veel oorsmeer verwijzen wij u door naar uw huisarts en/of KNO-arts voor een nader onderzoek, diagnose en/of behandeling.

Let op: sommige zorgverzekeraars eisen bij een eerste aanpassing altijd een voorschrift van een KNO-arts of audiologisch centrum. Andere verzekeraars hanteren een leeftijdsgrens van 70 jaar (Menzis: 65 jaar).

Na het intakegesprek maken wij een compleet audiogram, dat bestaat uit:
- een toonaudiogram via luchtgeleiding;
- een toonaudiogram via beengeleiding;
- een spraakaudiogram. 
Bij deze laatste test moet u korte woordjes nazeggen. Iedere klank telt mee, bijvoorbeeld, als u LUIS zegt terwijl het MUIS moest zijn, dan zijn toch twee van de drie klanken goed.

Wij beschikken over een gehoorverlies simulator, waarmee wij aan uw familie kunnen laten horen wat u met uw gehoorverlies nog hoort, of beter gezegd, wat u juist niet meer hoort. Vaak is dit een echte eye-opener voor een familielid.

Als u hoortoestellen nodig hebt, bespreekt de audicien de mogelijkheden met u. De keuze hangt af van uw gehoorverlies, uw wensen en verwachtingen, voorkeuren en -ook belangrijk- uw portemonnee.
Wilt u de beste hooroplossing en een vrije keus uit alle merken, typen met de nieuwste technieken, dan kunt u overwegen af te zien van een vergoeding van uw zorgverzekeraar.
Als u wel gebruik wilt maken van een vergoeding, moet u rekening houden met een beperkte keuze uit toestellen in de zogeheten Hoortoestellendatabase van Zorgverzekeraars Nederland.

Wordt het een achter-het-oor, een in-het-oor of een luidspreker-in-het-oor toestel?
Alle hoortoestellen versterken geluid, maar welke eisen stelt u aan dat geluid? Iemand die dagelijks in uitdagende vergadersituaties zit, stelt hogere eisen aan een hoortoestel dan iemand die meestal rustig thuis zit.

Wij bespreken ook hoorhulpmiddelen en eventuele extra apparatuur met u, zoals –afhankelijk van het gekozen merk/type- een batterijlader, een afstandbediening of apparatuur die via een bluetooth signaal het geluid van uw televisie, cd-speler of telefoon overbrengt op uw hoortoestellen.

Verder krijgt u informatie over mogelijke vergoedingen van uw zorgverzekering. Nadat de keuze is gemaakt, wordt er zo nodig een afdruk van uw oren gemaakt. Aan de hand van deze afdrukken worden oorstukjes op maat gemaakt.

U krijgt van ons altijd een prijsopgave vooraf, zodat u weet waar u qua kosten aan toe bent. Hierbij houden we rekening met de verwachte vergoeding van uw zorgverzekeraar.
Let op: Uw zorgverzekeraar bepaalt of u recht hebt op de verwachte vergoeding. Als uw zorgverzekering geen of een lagere vergoeding uitkeert, dan moet u het verschil bijbetalen.

Wist u dat?

Geluid wordt schadelijk voor het gehoor vanaf 80 tot 85 dB. Dat niveau bereikt u sneller dan u denkt.
Hoe harder het lawaai, hoe korter u erin kunt verblijven zonder schade op te lopen. Iedere 3 dB harder, halveert de tijd dat u erin kunt verblijven. Goede gehoorbescherming is geen overbodige luxe voor werkers, musici, concertbezoekers, motorrijders etc.

Widex Premium Dealer

Cochlear Certificaat

Laat u door ons bellen
U hoort bij ons

10 redenen waarom:

  • Wij nemen voldoende tijd en aandacht voor uw verhaal, de intake en volledige hoortest;
  • Wij werken in een unieke geluiddichte kamer van 20 m2, rolstoeltoegankelijk;
  • Bij ons is dagelijks een gediplomeerde StAr / triage audicien aanwezig;
  • Wij geven onafhankelijke en niet merkgebonden adviezen;
  • Wij leveren topmerken hoortoestellen, van basis- tot topsegment;
  • Wij werken naar een optimaal resultaat met Real Ear Measurement, video otoscoop, tympanometer en Surround Router;
  • Wij bieden financieringsgemak (o.a. maandabonnement, gespreide betaling, declaraties);
  • Wij overleggen waar nodig met huisartsen, KNO-artsen en Audiologisch Centrum;
  • Wij komen op medische indicatie in overleg bij u thuis;
  • Wij hebben volop gratis parkeerruimte voor de deur en natuurlijk lekkere verse koffie.