Opnieuw audicien van het jaar

Wilgis Schoffelmeijer, eigenaar van Hoorcentrum Westerkwartier in Zuidhorn is opnieuw uitgeroepen tot Nederlands Audicien van het Jaar 2018, nadat haar innovatie en uitstekende klantenservice indruk maakten op de Europese jury. In 2016 won Wilgis deze prestigieuze prijs voor het eerst en zij is trots en verheugd dat zij als eerste en enige audicien in Nederland de titel nogmaals wint.
Ze werd genomineerd door Willem Postma uit Buitenpost, die Wilgis prees voor haar professionele inzet die hem in staat stelt zijn leven ten volle te blijven leiden en te genieten van zijn passie voor muziek, ondanks het stevige gehoorverlies in beide oren.

Meer informatie nodig?

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

In zijn hartverwarmende nominatie zei Willem, die al 44 jaar hoortoestellen in beide oren draagt: “De situaties waarin ik me door mijn werk bevind, variëren van het uitvoeren van muziek, dirigeren, solo zingen en orgelspelen tot het voeren van gesprekken met mensen die heel zacht spreken in soms emotionele omstandigheden. In het verleden was het niet mogelijk om met één hoortoestel aan al deze verschillende behoeften te voldoen. Dus tot vorig jaar gebruikte ik verschillende apparaten en schakelde ik over op bijvoorbeeld analoge toestellen zoals Widex Quattro in een muzikale setting. De professionaliteit van mijn huidige audioloog heeft geresulteerd in een permanente en positieve bijdrage aan mijn leven, wat getuigt van de grote betrokkenheid die zij mij als cliënt toont.”

Willem voegde eraan toe: “Ze is altijd vernieuwend en heeft altijd de energie om met frisse ideeën te komen. Ze gaat altijd een stap verder en weet je wat haar zo bijzonder maakt? Ze is altijd zo prettig en vriendelijk. Zij heeft ervoor gezorgd dat ik kan blijven werken en een actief sociaal leven kan leiden. Vorig jaar ontwikkelde ik een hardnekkige infectie in beide oren, die een intensieve en langdurige behandeling in het ziekenhuis vereiste. Deze infectie werd niet veroorzaakt door Wilgis, moet ik benadrukken. Gelukkig voor mij, toen ik eenmaal hersteld was, startte mijn audicien het hele proces opnieuw op met optimisme, enthousiasme, blijdschap en geduld. Dat gaf me de moed die ik nodig had om deze moeilijke periode door te komen. Zij zamelt ook nog oude hoortoestellen in voor kinderen met gehoorverlies in Afrika. Voor al deze factoren verdient zij het om tot ‘Koningin van de Nederlandse Audiciens’ te worden gekroond!”.

Organisatoren van wedstrijden
De wedstrijd Audiologist of the Year wordt georganiseerd door Rayovac, een toonaangevende fabrikant van hoortoestelbatterijen en divisie van Spectrum Brands Holdings Inc., in samenwerking met Audio Infos, een toonaangevende internationale publicatie voor de audiologie-industrie, de European Hearing Instrument Manufacturers Association (EHIMA) en de European Federation of Hard of Hearing People (EFHOH).

Europese winnaar
De jury beslist nu welke van de winnaars uit elk van de deelnemende landen de felbegeerde titel van Europees Audiologist of the Year wint. De winnaar ontvangt een geldprijs en een certificaat, dat tijdens de jaarlijkse ‘Evening of Excellence’ tijdens de EUHA-hoortoestellenbeurs in Hannover (Duitsland) in oktober van dit jaar zal worden uitgereikt.

Informatieve avond over Tinnitus
Hoorcentrum Westerkwartier viert op 10 oktober haar zevende verjaardag met een zogeheten ‘HoorEvent’ in Grand Café In ’t Holt 1654, aanvang 19.30 uur. Het thema is Tinnitus (oorsuizen). Belangstellenden kunnen zich nog per mail aanmelden via info@hoorcentrumwesterkwartier.nl .