Hoorcentrum Westerkwartier sluit zich aan bij de EARWAXSHOP

Hoorcentrum Westerkwartier sluit zich aan bij de EARWAXSHOP

Lang verwacht en nu eindelijk mogelijk: oorsmeer kunt u professioneel laten verwijderen bij de audicien in de buurt. Wilgis Schoffelmeijer van Hoorcentrum Westerkwartier in Zuidhorn is één van de eerste audiciens in het Noorden die zich heeft aangesloten bij de Earwaxshop. Zij volgde onlangs een cursus bij KNO-arts Jan Rombout.

Oorsmeer verwijderen is een handeling die normaliter is voorbehouden aan medische professionals zoals huis- en KNO-arts. KNO-arts Jan Rombout heeft daar nu een oplossing voor bedacht: audiciens kunnen bij hem een opleiding volgen, bestaande uit een e-learning module met praktijkcasussen en aansluitend een praktijkdag. Na een succesvolle afronding van de opleiding mogen zij onder zijn supervisie-op-afstand oorsmeer verwijderen.

Jan Rombout, KNO-arts

Audiciens die zijn aangesloten bij de EarwaxShop gebruiken een hoofdgedragen microscoop en zuigen onder direct zicht uw oren op een moderne manier uit. Uitzuigen is een veilige, schone en prettige methode om oorsmeer te verwijderen die tot dusver alleen door de KNO-arts werd gebruikt.

op foto vlnr: Wilgis Schoffelmeijer (audicien), gast Meg Bumpstead uit Australië (heeft 8 succesvolle oorsmeer klinieken opgebouwd en heeft de e-learning module ontwikkeld), René Kamminga (eigenaar Alsoka Medical, leverancier van de apparatuur)

Wilgis Schoffelmeijer vertelt: “In ons werk komt het regelmatig voor dat we klanten met oorsmeerproblemen moeten verwijzen naar de huisarts om hun oren te laten uitspuiten. Klanten merken dat filters of oorstukjes van de hoortoestellen erg snel verstopt raken. Ook zien we vaak dat een geplande hoortest of het aanmeten van maatwerk oorstukjes of gehoorbescherming niet door kan gaan vanwege te veel oorsmeer. Mensen die uitspuiten van hun oren -om wat voor reden dan ook- niet prettig vinden, kunnen wij nu snel verder helpen. De kosten van de behandeling betaalt de klant aan de audicien. Declaratie bij een zorgverzekeraar is mogelijk met een voorschrift van de huisarts.”

Wilgis vervolgt: “Veiligheid en hygiëne staan altijd voorop. Zo blijven mensen met operatieoren en kinderen met buisjes altijd onder behandeling bij de KNO-arts. Ook mensen die bloedverdunners gebruiken verwijzen wij naar huis- of KNO-arts, vanwege een verhoogd risico op een bloeding.”

Wilt u meer informatie over het professioneel laten verwijderen van oorsmeer? Neem dan vrijblijvend
contact met ons op!