Over Hoorcentrum Westerkwartier

Over het bedrijf 
Hoorcentrum Westerkwartier is op 10 oktober 2011 feestelijk geopend door de inmiddels overleden burgemeester Bert Zwart van Zuidhorn.
Eigenares en oprichtster Wilgis Schoffelmeijer is een ervaren StAr-geregistreerd triage-audicien (Stichting Audicienregister) en is aangesloten bij CVZA, een kwaliteitslabel voor zelfstandige audiciens met hart voor hun vak. Wilgis heeft verder de opleiding Tinnitus Retraining Therapy (TRT) gevolgd bij Pawel J. Jastreboff in Maryland, Columbia (USA).
Als enige audicien in Nederland sleepte Wilgis twee keer de titel Audicien van het Jaar in de wacht (2016 en 2018) en kreeg bovendien tot twee keer toe één van de vijf juryprijzen (2015 en 2019). 

Hoorcentrum Westerkwartier werkt met de modernste apparatuur, met ’s werelds topmerken hoortoestellen en neemt de tijd om het beste uit uw gehoor te halen. Niet voor niets luidt de slogan: U hoort bij ons!

Over de voorgeschiedenis
Na een werkzaam leven als beleidsadviseur en voorlichtster bij de overheid, besloot Wilgis in 2007 het roer om te gooien. Via via kwam het vak van audicien op haar pad. In 2011 was de tijd rijp om een eigen zaak te starten. Het pand van voormalig Modehuis Luth in Zuidhorn werd grondig verbouwd tot een ruim en sfeervol hoorcentrum met twee aanpaskamers, waarvan één volledig geluid geïsoleerd is.
In 2019 werd het bedrijf uitgebreid met het “Luisterrijk”, een royale geluidsbelevingsruimte, waar klanten muziek en TV beluisteren en waar veeleisende geluidssituaties worden nagebootst via zeven geluidsboxen. Musici mogen hun eigen muziekinstrument meenemen om ‘live’ hun hoortoestellen te kunnen laten instellen. 

Erkend leerbedrijf
Hoorcentrum Westerkwartier is een erkend leerbedrijf en heeft diverse audiciens opgeleid. 

Meer informatie nodig?

Vraag een vrijblijvend gesprek aan

In het royale pand bevinden zich twee aanpaskamers, waarvan één gebouwd als “box-in-a-box”. Dat wil zeggen dat deze kamer vrijwel geluiddicht is, een voorwaarde voor bepaalde gehoortesten. Deze kamers zijn getest en goedgekeurd als geluidscabines.

Verder beschikken we over het zogeheten ‘Luisterrijk’, een royale kamer die is ingericht als geluidsbelevingsruimte, compleet met smart TV en surround sound geluidsinstallatie met zeven boxen. Klanten mogen een muziekinstrument meenemen om hoortoestellen mee te testen. Instellingen van een hoortoestel kunnen in het Luisterrijk ter plaatse worden bijgesteld.